Nem, nincs semmi tévedés, és el is magyarázom miért...

A punk mozgalom központi kérdése, amennyire én tudom, és azért valamennyire tudom, a polgárpukkasztás tetteiben csúcsosodik ki. Mindegy, hogy mi az ideológia mögötte, már ha van (tekintettel a lumpen punkra), a lényeg, hogy az életszemlélet úgy legyen demonstrálva, hogy azon kiakadjon minden jóérzésű farizeus polgártárs -- és ugyebár potencálisan mindenki az.

Ennek a nézőpontnak a gyakorlati megvalósíthatósága mára a nullára csökkent, hála mindannak, ami nem szent és az eltelt közel 40 évnek. Jóember ma már nem akad ki semmin. Jóember el lett tompítva és butítva, ha valamelyest korszerű. És vannak a korszerűtlenek, akik képesek még kiakadni valamely norma megsértésekor. Az a régi, farizeusnak bélyegzett norma egy csőd volt, becsődölt, kész. Nincs norma, hurrá!!!

Vagy mégis volna?

Normátlan norma, a korlátolt és vak liberális norma. Tompa polgár gyereke kimegy a szigetre, hogy gyakorolja, miképp kell a polgári bőrből kivetkőzni: berúgni, fetrengeni, kielégülni minden lehetséges módon és hányni, és vigyorogni aztán az egészen. Jók voltunk! De mára ez normává lett. A piac templomai közé került a koncerttér, ahol paradox módon lehet polgárilag lázadni a begyöpösödött polgárság ellen, akik mi leszünk holnapután, kijózanodva, szépruhában.

Szóval, itt ünnepelgetnénk civilizáltságunk eme végső megnyilatkozását, mozgásban tartva a polgárpukkasztás kicsit sem polgárpukkasztó, hivatalos iparágat, amikor jön egy 64 Vármegyés koma és a barátai. Jönnek, mert be voltak jelentkezve ide. Még csak véletlenül sem punkok, mégis, jó, legjobb punkként nem átallják megzavarni a piac istenségének bemutatott zenés-mámoros áldozatot. Hoppá-hoppá...

Habár paradoxnak hat ez így, mégis azt mindenkinek tudni kell, hogy 64 vármegye hazafijai 64 vármegye punkjai, kicsit sem polgárbarátok. A valódi szélsőjobb semennyire sem polgárbarát, a valódi szélsőjobb - nem az, amit annak cimkéznek - ősellensége mindennek, ami polgári. A hazafiak megzavarták a polgárok áldozását, és ez olyan, mint 1968-ban a templomküszöbre szarni. Evvan...

Szerző: eljárfelette  2011.08.15. 09:49 Szólj hozzá!

Címkék: punk 64 vármegye zagyva györgy sziget 2011

A bejegyzés trackback címe:

https://eljarfelette.blog.hu/api/trackback/id/tr453154395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása