(Röpbejegyzés - kommentelések helyett-) Blogokat olvastam így reggel, és egy megszokott, de felette undok téma került elő újra, most konkrétan a népszámlálás kapcsán...

Mer' vannak a hívők, akikről mindenki tudja, hogy ostobák, és minek foglalkozni velük, elég ha csak bemondunk nekik egy két tündi-bündi okosságot; és vannak az okos, mi több, felvilágosult ateisták, akik folytatják Lenin és Mao elvtársak nagy menetelését, csak kicsiben, ezért rájuk mindig számíthat a butus hívő, ha agyilag, lelkileg elakad valahol a saját hite egyháza diktálta morál értelmezésében.

Az ateisták mondjuk félkegyelműek értelmi fogyatékosok, de ez más kérdés, viszont ezen túl is többnyire élénken reagálok (a különböző agyi és indulati működéseimben hullám keletkezik) arra, amikor megmondják, hogy mi és hogyan értelmezendő a vallás tekintetében.

Kedves ateisták és a materialisták minden fajtája: A misztérium lényege folytán, amíg nem osztoztok benne, kurvára fogalmatok sem lehet, hogy mi és hogyan működik benne. Ti egy leső lyukon át kémleltek be egy másik világba, ezért kicsit sem illendő belemagyarázni. Ha összeszednétek maradék értelmeteket, akkor maradhatnátok bizonyos szempontból akár tiszteletreméltók is. [Talán folyt. köv.]

Szerző: eljárfelette  2011.09.28. 07:33 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eljarfelette.blog.hu/api/trackback/id/tr1003261866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Monarchista 2011.09.29. 21:35:07

Szomorúan olvastam a posztot, mert bár nem vagyok megkeresztelve és templomba is maximum az építészeti megoldásait csodálni megyek mégis hiszem azt a magatartást amit keresztényinek szokás nevezni. Hogy ez azt jelenti-e, hogy hívő vagyok nem tudom. Minden esetre úgy próbálok cselekedni általában ami a vallásos emberek szabályrendszerének megfelelne, de nem tartom magam "vallásosnak". Ugyanakkor nagy tisztelettel viseltetek a párom és az apósom vallásossága iránt. Mert ők tényleg belülről jövő késztetésnek tesznek eleget a vallásuk gyakorlásával és nem "szalon katolikusuk" akik csak a karácsonyi szent misére mennek el a templomba. Azonban egy hívő embertől nem ezt a fura stílust vártam amit ebben a posztban olvastam. Mert ez nem segíti a hívő és a nem hívő emberek közeledését egymás felé. Ez a poszt inkább árt és rombol. Kérlek szépen mutass nekem "ateistának" jó példát és mutasd meg hogy képes vagy elfogadni minket és szelíd útmutatással terelni az értetleneket. Előre is köszönöm.

Müller őrmester 2011.10.01. 10:48:40

Isten nincs. Ha mégis van, akkor az én vagyok. Izé. Szeretek nem tiszteletreméltó lenni, szellemi fogyatékosségom pedig nem is kérdés. Tele van mán a tököm azzal a sok ájtatos manóval, meg vallási fundamentalistával.

eljárfelette 2011.10.05. 05:22:59

Egyáltalán nem állt szándékomban, hogy akármilyen közelítésben asszisztáljak hívők és nem hívők közeledéséhez. Nem akarok egyetlen ateistának sem úgynevezett jó példát mutatni. A modern morál (amennyiben a szóban forgó dolgot nevezhetjük így), ami szerint vagy amit figyelembe véve és hát követve többé-kevésbé az ateisták is élnek és amit szokás keresztényi eredetűnek is titulálni, az az elmúlt évszázadokban magára a kereszténységre volt a leginkább káros hatással (szektásodás, elvilágiasodás). Azt kell tudomásul venni, hogy (a hit rossz szó itt) Isten mindenben benne rejlő jelenlétének felismerése és az élet ehhez viszonyított megélése értelem kérdése - aki ezt nem veszi tudomásul, az ezért értelmi fogyatékos. Punktum...
süti beállítások módosítása